Meest recente artikelen

Vis of vlees op de BBQ?

Wij kiezen voor allebei.

Vis of vlees op de BBQ? Artikel

Weet jij hoe je vis of vlees klaarmaakt op de barbecue? Hetzelfde als in de pan? Gooi je gewoon alles op het rooster en zie je wel waar je uitkomt? Lees eerst even deze richtlijnen en je stukje vlees of vis zal perfect smaken.

Vis

Vis kan je in zijn geheel op de rooster leggen of als een brochette. Wanneer je dat doet gebruik je best een klemrooster. De meeste vissoorten hebben immers de neiging om uit elkaar te vallen… en op een rooster is dat niet meteen praktisch. In een papillot kan je je vis ook perfect klaarmaken.

Wanneer je diepvriesvis gebruikt, moet je hem vooraf volledig laten ontdooien. Behalve als je hem in papillot klaarmaakt.

Of je nu vis of vlees grilt, op smaak brengen is altijd belangrijk. Bestrijk de vis met olijfolie of vismarinade voor je hem op de grill gooit en breng hem op smaak met een tapenade, chutney of pesto. Grote stukken vis zoals bijvoorbeeld forel of staartvis, plooi je best open en bestrijk je ook even langs de binnenkant.

Voor een pappillotje kan je ook groenten zoals paprika of tomaat toevoegen. Met kruiden of bouillon zal de smaak nog intenser zijn.

Wil je na de vis vlees bakken? Met een halve citroen kan je de vissmaak die nog op het rooster hangt verwijderen. Maak een inkeping in de cittroen en strijk er mee over het warme rooster.

Lekkere visrecepten:

Vlees

Bij vlees moet je de temperatuur van het rooster regelen. Voor vlees dat saignant gegeten wordt, plaats je daarom het rooster dichter bij de kolen. Zo schroeit het mooi dicht, maar blijft het toch rood vanbinnen.

Wil je je vlees liever doorbakkenVerhoog dan simpelweg het rooster. Zo verbrandt het vlees niet vooraleer het binnenin gaar is.

Welk vlees moet rood zien en welk eerder doorbakken? Hier kan je afgaan op de algemene richtlijnen. Rund kan je bleu, saingant of goed doorbakken eten. Dat hangt af van je smaak. Lamsvlees moet mooi rosé blijven, terwijl varken, kip, kalkoen, worst en hamburger goed doorbakken moet zijn. Wanneer je dikkere stukken kip op het rooster legt kan je ze best vooraf al even laten gaar worden in de oven.

Lekkere vleesrecepten:

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen