Meest recente artikelen

Buitenlandse paastradities

  • Deel dit artikel:
Buitenlandse paastradities Artikel

Geniet jij met pasen ook van lekker briochebrood met een beschilderd eitje? In het buitenland kiezen ze met pasen liever voor andere gerechten. 

In Oostenrijk hebben ze tijdens de paasperiode twee traditionele gerechten: ‘Reindling’ en ‘shinken mit kren’. ‘Reindling’ is een traditionale cake met rozijnen en kaneel en wordt gebakken in een tulband vorm. ‘Shinken met kren’ is een ham met een vulling van verschillende groenten.

In Malta krijgt elk kind een ‘figolla’, dit is een speciaal gebakje in de vorm van een christelijk symbool. Dit gebakje wordt geserveerd na de lunch op zondag.

Traditioneel eten ze in het Verenigd Koninkrijk ‘hot cross buns’ op Goede Vrijdag. ‘Hot cross buns’ zijn zoete, kruidige cakjes met krenten en rozijnen, versierd met een kruis er bovenop. Vaak zitten er ook nog stukjes gekonfijte citrusvruchten in.

In Libanon wordt in de voorbereiding op Pasen ‘maarmoel’ gemaakt, dit zijn kleine cakejes gemaakt van griesmeel en walnoten of dadels. De cakejes zijn bedekt met glazuur. Op Goede Vrijdag worden er geen dierlijke producten gegeten en op paaszondag wordt er na het kerkbezoek gelunched met gevulde kalkoen of kip met rijst.

Russen eten ‘Paskha’ met Pasen. ‘Paskha’ betekent niet alleen ‘Pasen’, het is ook een traditioneel dessert. Het bestaat grotendeels uit roomkaas en cottagecheese en  heeft de vorm van een piramide. Het is afgewerkt met gedroogd fruit en de letters XB, wat staat voor ‘Christus is opgestaan’.

In Brazilië genieten ze met pasen van ‘Paçoca de Amendoim’ . Deze lekkernij bestaat uit gemalen pinda’s, suiker en cassava flour.

In Scandinavië wordt met Pasen vooral haring gegeten. Traditioneel wordt dit geserveerd met een broodje of roggebrood en met aardappels, zure room en akvavit. Akvavit is een sterke drank die gebrouwen wordt in Scandinavië.

Of kies jij toch voor een briochebroodje met ei?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen