Recept

Paaseieren gevuld met chocolademousse

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Bekijk hier de video. 

bereiding
 1. 1

  Maak de donkere chocomousse. Smelt de fondantchocolade au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers samen met de suiker witschuimig. Voeg de gesmolten chocolade toe en schep voorzichtig om. Spatel er voorzichtig de eiwitten door en vul er een spuitzak mee. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

 2. 2

  Maak de witte chocomousse. Week het halve gelatineblaadje in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie, voeg er een klein scheutje melk aan toe en roer goed glad. Doe enkele eetlepels van de gesmolten chocolade in een kommetje. Voeg er het goed uitgeknepen gelatineblaadje aan toe en roer goed los. Doe er dan pas de rest van de gesmolten witte chocolade bij.

 3. 3

  Klop de room half op en zet even opzij. Klop het eiwit tot een stevig, sneeuwwit schuim. Spatel er voorzichtig de room en de eiwitten door. Schep de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Spoel de frambozen en laat goed uitlekken. Breek met behulp van een scherp mes het bovenste gedeelte van de paaseieren. Spuit mooie toefjes witte chocolademousse in de donkere paaseieren en andersom. Garneer met een framboos en serveer in een mooi eierdoosje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paaseieren gevuld met chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!