Recept

Vogelnestjes met kruidenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit gerecht maak je klein en groot blij!

bereiding
  1. 1

    Maak de vogelnestjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook 8 eieren gedurende 8 minuten. Laat ze afkoelen onder koud water en pel ze.

  2. 2

    Kruid het gehakt met peper, zout en het paprikapoeder en meng er 2 eetlepels paneermeel en 1 eitje onder. Doe wat van het gehakt in je handpalm en duw er een kuiltje in. Leg er een eitje in en neem nog wat gehakt. Maak er een bal van. Maak je handen nat met wat water en wrijf het gehakt zo mooi dicht. Doe dit voor alle vogelnestjes en bestrooi ze nadien nog met de rest van het paneermeel.

  3. 3

    Korst de vogelnestjes aan in een pan met olijfolie. Zet de pan nadien nog zo’n 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de tomatensaus. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en laat ze even stoven in olijfolie. Voeg de tomatenpulp toe, kruid met peper en zout en laat zachtjes sudderen.

  5. 5

    Maak de kruidenpuree. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en plet ze tot een puree met de boter en de melk. Hak de kruiden fijn (hou een beetje apart voor de afwerking) en meng ze onder de puree. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Schep de puree in de borden, lepel er wat tomatensaus bij en schik er de vogelnestjes bij. Werk af met het restje gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met kruidenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!