Meest recente artikelen

Recepten voor carnaval: genoeg lekkers voor drie dagen feest

Alaaf!

Recepten voor carnaval: genoeg lekkers voor drie dagen feest Artikel

Zondag beginnen we er weer aan: dan start carnaval! Drie volle dagen waarop gefeest én gegeten wordt! Met onze recepten voor carnaval maak je er een extra lekkere driedaagse van.

We linken het carnavalsfeest vaak aan maskers en verkleedpartijen. Of aan zotte liedjes zingen en lang en laat uit de bol gaan! En natuurlijk zijn er ook de traditionele recepten voor carnaval, die wij graag met jullie delen.

Maar er zit meer achter. Van oorsprong is carnaval een echt eetfestijn, dat gelinkt is aan het paasfeest. De eerste carnavalsdag valt zeven weken voor paasdag. Carnaval start ook steeds op een zondag, en duurt tot dinsdag. Op aswoensdag begint namelijk de 40 dagen van vasten voor Pasen. De laatste drie dagen voor aswoensdag wordt er nog eens stevig doorgegeten.

Het hoogtepunt ligt op de vastenavond, a.k.a. Vette Dinsdag of Mardi Gras. Op deze dag worden volgens de legende alle voedingswaren die je nog in huis hebt opgegeten. Anders worden ze toch maar slecht. Het betekent ook dat je nog een keer mag losgaan voor de sobere veertigdaagse aanbreekt. Er wordt doorgaans ook veel alcohol gedronken op Vette Dinsdag. Een vettige hap zorgt dan voor een stevige bodem.

Vandaag de dag zijn er niet veel mensen meer die 40 dagen vasten. Maar dat wil niet zeggen dat we carnaval niet uitbundig mogen vieren. Elke reden is goed om nog eens lekker te snoepen en smullen, toch? Alle remmen los dus, met pannenkoeken, beignets, worstenbroodjes en nog veel meer lekkers. Er is maar één vaste regel voor je carnavalsmenu: het moet lekker zijn.

Snacks voor carnaval: 20 recepten

Zeker wanneer je carnaval verkleed in de straten viert, lonken de friet- en hotdogkraampjes. Maar ook thuis kan je hiervan smullen. Organiseer een frituur bij je thuis met homemade snacks. Zin je iets zoeters? Met carnaval ontkom je niet aan kleurig snoepgoed, pannenkoeken, beignets en wafels. En ook daar hebben we de recepten voor.

Wil je deze recepten voor carnaval bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen