Recept

Pita met lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topper uit Libanon

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Doe het gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers boven het gehakt. Laat het toastbrood weken in lauwwarm water en druk vervolgens goed uit. 

  2. 2

    Meng het gehakt met het geweekte toastbrood, het ei, de chili en de sumak. Doe er net zoveel paneermeel bij tot je een mengsel hebt waarvan je burgers kunt vormen. 

  3. 3

    Rol met vochtige handen 4 lamsburgers. Vermeng de witte en zwarte sesamzaadjes. Haal de lamsburgers door deze mix. Bak in hete boter aan beide kanten goudbruin in 7 à 10 minuten. Laat afkoelen. 

  4. 4

    Pel en snipper de ui. Snij de ijsbergsla in reepjes, de tomaatjes in vieren. Meng de sla met de tomaten en de ui. Schep in elk pitabroodje wat van de salade, kruid met zout en peper. Stop er een burger bij en serveer met de zure room. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita met lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!