Appelbeignets
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelbeignets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als dessert of tussendoortje

bereiding
  1. 1

    Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in plakken van 1 cm dik. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met de helft van de suiker.

  2. 2

    Zeef de bloem. Scheid de eieren. Meng de bloem met de rest van de suiker, de eidooiers, de olie en het bier. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.

  3. 3

    Haal het mandje uit de frituurpan. Doe je dat niet, dan plakt het beslag aan het metaal en krijg je de beignets niet heelhuids op tafel. Verhit de frituurolie tot 175°C.

  4. 4

    Wentel de plakken appel door het beslag en bak ze per 3 of 4 in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in plakken van 1 cm dik. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met de helft van de suiker.

  2. 2

    Zeef de bloem. Scheid de eieren. Meng de bloem met de rest van de suiker, de eidooiers, de olie en het bier. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.

  3. 3

    Haal het mandje uit de frituurpan. Doe je dat niet, dan plakt het beslag aan het metaal en krijg je de beignets niet heelhuids op tafel. Verhit de frituurolie tot 175°C.

  4. 4

    Wentel de plakken appel door het beslag en bak ze per 3 of 4 in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.