Zoete-aardappelpuree met groenteballetjes en mosterdsaus
bereiding
-
1
Maak eerst de saus. Pel en snipper de sjalotten. Snipper ook de dragon. Verhit een klontje plantaardige boter in een steelpannetje en fruit er de sjalot in. Blus met de bouillon en de witte wijn. Laat inkoken tot de helft. Roer er de dragon, de mosterd en de plantaardige room door en breng op smaak met peper en zout. Laat op een zacht vuur indikken.
-
2
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitdampen. Pureer ze met een scheutje plantaardige room en wat plantaardige boter en breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Maak de selder schoon en snij de stengels in flinterdunne plakjes. Lepel ze ¬onder de puree.
-
3
Bak de hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Doe deze samen met de groenteballetjes in het bakmandje van de airfryer en bak ze 8 à 10 minuten op 185°C.
-
4
Serveer de puree met de broccoli, de balletjes en het mosterdsausje. Werk het gerecht af met de dragon en de hazelnoten.