Recept

Rode couscous met spiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarisch recept van Libelle Lekker Chef Natalie: “Voor de durvers: werk de spiegeleieren af met een pikante olie naar keuze.”

Natalie tipt!

“Baharat is een kruidenmix op basis van kaneel, kardemom, koriander, nootmuskaat en ­komijn. Lekker om vis en vlees op smaak te brengen en een vaak gebruikte smaakmaker in tajines en stoofpotjes.”

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortelen schoon en snij ze in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de wortelplakjes in aan. Kruid ze met de komijn en de baharat en laat op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Snij de abrikozen in stukjes en snipper 1 bosje koriander fijn. Meng de abrikozen en de koriander onder de gestoofde wortelen

  3. 3

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de kikkererwten, de tomatenblokjes en het groentebouillonblokje toe en laat op een zacht vuur nog 5 minuten garen. Neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe, roer om en laat afgedekt 5 minuten rusten.

  4. 4

    Verhit wat plantaardige boter in een pan en bak er 4 spiegeleieren in.

  5. 5

    Schep de gewelde couscous op een bord en werk hem af met de wortelen en de rest van de koriander. Geef er de spiegeleieren bij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode couscous met spiegelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!