Hartige preitaart met koolslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de salade. Boen de appel schoon en snij hem in fijne reepjes. Meng de geraspte kool en wortelen met de appel, de peterselie, de yoghurt en de mayonaise en breng de salade op smaak met citroensap, peper en zout. Zet het slaatje koel weg.
-
2
Ontrol het deeg en leg het in de met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm van 35 x 11 cm. Halveer de preiwitten en spoel ze goed. Bestrijk de bodem van het deeg met de roomkaas en leg de preiwitten met het snijvlak naar beneden op de roomkaas.
-
3
Klop de eieren los met de room en de geraspte belegen kaas en kruid het mengsel met komijn, nootmuskaat, peper en zout. Schenk de vulling voorzichtig over de prei in de vorm en bak de hartige taart 25 tot 30 minuten in de oven.
-
4
Werk de taart af met de verse tijm en serveer ze met het koolslaatje. Strooi daar de grofgehakte walnoten over.