Meest recente artikelen

Dit doe je met al de walnoten die je geraapt hebt

Een vrolijke noot!

Dit doe je met al de walnoten die je geraapt hebt Artikel

Ben je onlangs iets te enthousiast walnoten gaan rapen en weet je niet goed wat je met al dat lekkers moet aanvangen? Leg die notenkraker maar vast klaar, want wij hebben wel enkele ideetjes.

Walnotenhummus

Is er iemand die niet van hummus houdt? Als je 'm een tikje anders wilt, pimp je normale kikkererwtenhummus dan eens met een handjevol walnoten. Gooi kikkererwten, walnoten, olijfolie, een teentje knoflook en kruiden samen in de blender en klaar! Heel lekker op een boterham of als groentedip. Tip: de smaak wordt nog intenser als je de walnoten kort even roostert in de oven voor je ze in de hummus verwerkt.

Walnotenpesto

Wie zegt dat pesto altijd met pijnboompitten gemaakt moet worden? Je kan ze perfect vervangen door walnoten, en de verhoudingen blijven voor de rest helemaal dezelfde. De Italianen noemen deze lekkernij 'pesto di noce'. De smaak is iets dieper en grondachtiger dan pesto met pijnboompitten; ideaal voor een gezellig herfstetentje, dus!

Walnotenmelk

Een lekkere variant op amandelmelk is 'melk' van walnoten. Start met gepelde walnoten (je kan ze heel makkelijk pellen als je ze eerst even blancheert) die je een nacht laat weken in water. Giet het water nadien weg, doe de geweekte walnoten in de blender en voeg opnieuw drie keer hun volume in water, wat vanille-extract en honing toe. Blend tot je een homogene massa hebt die je daarna door een neteldoek giet. Smullen!

Zoete walnotenspread

Als je je dagelijkse boterham met choco even beu bent, probeer deze zoete walnotenspread dan eens. Zo gemaakt en superlekker. Laat de foodprocessor een handvol walnoten tot een pasta vermalen (dat kan 5 tot 10 minuten duren, dus wees geduldig), en voeg vanille, bruine suiker en zout naar smaak toe. Je kan (een deel van) de bruine suiker ook vervangen door ahornsiroop, maar dan wordt de spread natuurlijk wel iets lopender.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen