Recept

Lauwe raviolisalade met gebakken herfstgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarisch recept van Libelle Lekker Chef Natalie: “Zin in kaas? Doe er nog wat feta, mozzarella of ricotta bij, of – voor de liefhebbers – serveer de salade met een smeuïge blauwe kaas.”

Natalie tipt!

“Verse gevulde pasta is ­handig om in de koelkast te hebben: lekker met een ­restje ­tomatensaus uit de diepvries, in een snelle ­lasagne of in een slaatje. En ja, ook in de herfst kun je genieten van een lekkere ­lauwe pastasalade.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de pompoen, de knolselder en de appelen schoon. Snij ze in hapklare gelijke blokjes. Hak de walnoten grof.

  2. 2

    Hussel onder elkaar. Doe er wat olijfolie, balsamicoazijn en honing bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat naar smaak. Stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de verse ravioli volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en meng hem meteen met de ovengroenten. Lepel er de rode pesto, de walnoten en de pompoenpitten bij en werk het gerecht af met de verse tijm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe raviolisalade met gebakken herfstgroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!