Curry met veggie kipstuckjes, notenrijst en naanbrood
bereiding
-
1
Kruid de kipstuckjes met de kipkruiden en bak ze rondom krokant in plantaardige olie. Neem ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Spoel de paksoi en snij de stronk in grove stukken. Schil en rasp de gember.
-
3
Verhit wat olie in een stoofpan en fruit er de ui, de knoflook en de gember in. Voeg de komijn, de garam masala en de currypasta toe en blus met de kokosmelk. Leng aan met water tot de groenten net onderstaan en verkruimel er het blokje groentebouillon bij. Voeg de paprika’s toe en laat alles 4 à 5 minuten pruttelen. Schep er vervolgens de kipstuckjes en de paksoi onder en laat nog enkele minuten mee garen.
-
4
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maak de korrels los en meng er de pitten onder. Bak de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de lookboter.
-
5
Serveer de curry met de notenrijst en het naanbrood. Lepel de lookboter over het brood. Werk het gerecht af met de koriander en limoen naar smaak.