9 smaakcombinaties met frambozen die je nooit meer vergeet
Seizoenstopper
Frambozen zijn niet alleen mooi om te zien, maar zijn ook heerlijk. Benieuwd hoe je ze naar een hoger niveau tilt? Onze favoriete smaakcombo's:
1. Met andere bessen
Combineer frambozen met andere bessen zoals bramen en blauwe bessen. Denk aan een zomerse fruitsalade of gebruik ze als topping voor bijvoorbeeld een cheesecake. Ook lekker samen ín gebak!
2. Met munt en meloen
Maak een verfrissende fruitsalade, combineer ze in yoghurt of serveer een frambozeninfusie met munt en (bruis)water.
3. Met rozenblaadjes
zo geef je een florale toets aan siroop, limonade of frambozensorbet. De subtiele rozengeur versterkt het fruitige aroma van de frambozen.
4. Met perzik & nectarine
Heerlijk in een crumble of bij een zomers dessert zoals sabayon.
5. Met vanille
Breng het zoete, bloemige karakter van framboos extra naar boven in ijs, room of pudding.
6. Met mascarpone
Frambozen passen perfect in tiramisu met rood fruit, een frambozentrifle of eton mess. De romigheid van mascarpone laat de fruitige smaak van de frambozen extra goed uitkomen.
7. Met amandel of pistache
Lekker nootachtig en extra smeuïg in gebak. Verwerk eens frambozen in frangipane, of amandelijs.
8. Met witte chocolade
De romigheid van witte chocolade vormt een prachtig contrast met de friszure smaak van frambozen. Lekker in homemade chocolate chip cookies!
9. Met sinaasappel
Frisse citrus tilt framboos naar een hoger niveau, zeker in confituur of coulis. Framboos combineert ook supergoed met cointreau: denk daaraan als je de klassieke tiramisu eens wilt vervangen door een zomerse variant met framboos.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!