Meest recente artikelen

9 smaakcombinaties met frambozen die je nooit meer vergeet

Seizoenstopper

9 smaakcombinaties met frambozen die je nooit meer vergeet Artikel

Frambozen zijn niet alleen mooi om te zien, maar zijn ook heerlijk. Benieuwd hoe je ze naar een hoger niveau tilt? Onze favoriete smaakcombo's:

1. Met andere bessen

Combineer frambozen met andere bessen zoals bramen en blauwe bessen. Denk aan een zomerse fruitsalade of gebruik ze als topping voor bijvoorbeeld een cheesecake. Ook lekker samen ín gebak!

2. Met munt en meloen

Maak een verfrissende fruitsalade, combineer ze in yoghurt of serveer een frambozeninfusie met munt en (bruis)water.

3. Met rozenblaadjes

zo geef je een florale toets aan siroop, limonade of frambozensorbet. De subtiele rozengeur versterkt het fruitige aroma van de frambozen.

4. Met perzik & nectarine

Heerlijk in een crumble of bij een zomers dessert zoals sabayon.

5. Met vanille

Breng het zoete, bloemige karakter van framboos extra naar boven in ijs, room of pudding.

6. Met mascarpone

Frambozen passen perfect in tiramisu met rood fruit, een frambozentrifle of eton mess. De romigheid van mascarpone laat de fruitige smaak van de frambozen extra goed uitkomen.

7. Met amandel of pistache

Lekker nootachtig en extra smeuïg in gebak. Verwerk eens frambozen in frangipane, of amandelijs.

8. Met witte chocolade

De romigheid van witte chocolade vormt een prachtig contrast met de friszure smaak van frambozen. Lekker in homemade chocolate chip cookies!

9. Met sinaasappel

Frisse citrus tilt framboos naar een hoger niveau, zeker in confituur of coulis. Framboos combineert ook supergoed met cointreau: denk daaraan als je de klassieke tiramisu eens wilt vervangen door een zomerse variant met framboos.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Jolien Hens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen