Recept

Mascarponetaartje met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met fijne stukjes hazelnoot 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de bloem, suiker, hazelnoten en de boter in de keukenrobot en meng tot een kruimelige massa (of wrijf alles tussen je handen tot een kruimelige massa). Scheid het ei en hou het eiwit apart. Doe de dooier en 1 à 2 el koud water bij de kruimels. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Vorm er een bal van, duw plat op een bord en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van 4 mm dik en leg het in de taartvorm. Duw de randen aan en laat het deeg zo'n 5 mm boven de rand van de vorm uitkomen. Zet de vorm met het deeg 15 minuten in de koelkast. 

  3. 3

    Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm tot de rand met een steunvulling. Bak 15 minuten blind. Verwijder het papier met de steunvulling en bak de bodem nog 5 à 10 minuten verder. Klop het eiwit los en bestrijk er de warme taartbodem mee. Zet nog 1 minuut weer in de oven. Laat in de vorm afkoelen op een rooster. 

  4. 4

    Klop de mascarpone los met de poedersuiker. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het kaasmengsel. Roer de sinaasappelschil en 2 eetlepels van het sap door het mengsel. 

  5. 5

    Schep de vulling in de afgekoelde taartbodem en werk af met frambozen. Bestrooi net voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mascarponetaartje met frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!