Meest recente artikelen

Wat is het verschil tussen frittata en tortilla?

Ze lijken op elkaar, maar het is niet hetzelfde

Wat is het verschil tussen frittata en tortilla? Artikel

Zeg niet zomaar omelet tegen tortilla en frittata! Het zijn allebei lekkere eiergerechten, maar toch zijn er belangrijke verschillen tussen beide. Een overzicht!

Je hebt ze vast al eens gegeten, frittata en tortilla. Maar wist je dat deze gerechten, hoewel ze op elkaar lijken, een andere oorsprong hebben?

Frittata

  • is een Italiaans gerecht.
  • bestaat uit luchtig geklopte eieren en restjes groenten (courgette is een klassieker, net als asperges), vlees of vis, en eventueel wat aardappel of pasta, kaas en gehakte kruiden. Ideaal om restjes van de vorige dag in te verwerken.
  • wordt eerst in de pan op een heel laag vuurtje gebakken en dan meestal in de oven gezet om ook de bovenkant te laten stollen en kleuren.

Tortilla

  • is een Spaans gerecht.
  • bestaat uit eieren, aardappelen (die zijn essentieel), uien en eventueel ook andere groenten (paprika, spinazie …) en wat chorizo of tonijn. 
  • wordt volledig in de pan gebakken: eens de onderkant gebakken is, wordt de tortilla in de pan gedraaid om ook de andere kant te laten stollen en kleuren. Deze handeling vereist een beetje oefening! Het lukt het makkelijkste als je een groot bord gebruikt dat je op de pan legt. Draai bord en pan samen om, en laat de tortilla vervolgens snel weer met de nog niet gebakken kant naar onderen in de pan glijden.
  • een Spaanse eiertortilla is niet te verwarren met de Mexicaanse maïs- of tarwetortilla's die gebruikt worden voor burrito's, fajita's en wraps.
  • Tortilla wordt zowel warm als koud gegeten en wordt ook als tapa geserveerd.

Wil je ze zelf een keertje maken? Probeer deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen