Recept

Gegrilde witte asperges met krokant gebakken halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sana gerecht van Libelle Lekker Chef Natalie, à la Sandra Bekkari.

Natalie tipt!

“Mag er een dip bij? Serveer deze salade met romesco, een saus op basis van geroosterde rode paprika’s en noten. Een recept vind je op libelle-lekker.be/romescosaus. Als je geen airfryer hebt, kun je de halloumi ook bakken in de oven of grillen, al dan niet met wat olijfolie, in een hete pan.”

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden af. Breng ze aan de kook in lichtgezouten water. Als het water kookt, zet je de pot van het vuur en laat je de asperges nog 5 minuten in het water garen. Neem ze daarna voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat ze heel goed uitlekken.

  2. 2

    Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper hem in ringen. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van 1 biocitroen en pers het sap uit. Snipper 1 bosje oregano. Meng alles met de extra vierge olijfolie tot een kruidige olie.

  3. 3

    Snij de halloumi in blokjes, besprenkel ze met een lepel van de kruidige olie en bak ze 5 minuten in de airfryer op 185°C.

  4. 4

    Verhit een grillpan en gril de asperges rondom krokant. Bestrijk ze met de kruidige olie. Snij de andere citroen in plakjes en gril ook die in de grillpan.

  5. 5

    Snij de gegrilde asperges in stukken. Stel een salade samen van de waterkers, de rest van de oregano, de asperges en de halloumi en werk ze af met de gegrilde plakjes citroen en de geroosterde pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde witte asperges met krokant gebakken halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!