Volkorenpastasalade met krokante kikkererwten, gegrilde venkel en kerriedressing
bereiding
-
1
Doe de kikkererwten met een likje olijfolie, peper en zout in het bakmandje van de airfryer en bak ze in 8 minuten krokant op 200°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Kook de pasta in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, spoel hem goed en laat hem afkoelen. Meng er het citroensap en de citroenschil onder.
-
3
Maak de venkels schoon en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Doe de venkel met een likje olijfolie, de Italiaanse kruiden, peper en zout in het bakmandje van de airfryer en gaar de venkelplakjes in 10 minuten krokant op 200°C. Schep zehalverwege eens om.
-
4
Boen de appelen schoon en snij ze in plakjes. Lepel de venkel, de kikkererwten en de appelen onder de afgekoelde pasta.
-
5
Maak de dressing. Meng de yoghurt met de zure room, het kerriepoeder en het citroensap tot een gladde dressing. Voeg eventueel wat water toe. Kruid hem met peper en zout. Werk de pastasalade af met de waterkers en een extra snuifje kerriepoeder en geef er de kerriedressing bij.