Recept

Tortilla van zoete aardappel met jonge prei en manchego

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sana eiergerecht van Libelle Lekker Chef Natalie, à la Sandra Bekkari.

Natalie tipt!

“Dé tip van Spaanse chef-koks: snij de aardappelen – hier dus zoete aardappelen – in fijne plakjes in plaats van in partjes of blokjes. Zo garen ze sneller en gelijkmatig in de tortilla. De tomaatjes kun je ook 10 minuten poffen in de oven op 200°C.”

bereiding
  1. 1

    Boen de zoete aardappelen schoon, snij ze in dunne plakjes en kook ze 5 minuten in lichtgezouten water. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet ze af en laat ze even uitdampen.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Maak de preiwitten schoon en snipper ze fijn. Fruit de ui en de prei in een flinke scheut olijfolie in een grote antikleefpan. Snipper de dragon en voeg hem toe aan de prei. Bak alles even samen op. Kruid de prei met de gedroogde rozemarijn, peper en zout. Voeg de zoete aardappelen toe aan de pan met de prei.

  3. 3

    Klop de eieren los, kruid ze met peper en zout en schenk het mengsel bij de groenten. Rasp er de manchego bij en laat de tortilla 10 à 15 minuten op een zacht vuur garen. Schud af en toe even met de pan zodat de tortilla niet aan de bodem plakt. Je kunt de tortilla omdraaien met een bord dat groter is dan de pan en ze dan zo zacht weer in de pan laten glijden.

  4. 4

    Doe de trostomaatjes met een likje olijfolie en grof zeezout in het bakmandje van de airfryer en gaar ze 8 minuten op 185°C tot ze bijna poffen. Snij de tortilla in stukken en serveer ze met de gepofte tomaatjes en de preischeuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tortilla van zoete aardappel met jonge prei en manchego

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!