Groentespaghetti met gegrild kalfslapje en rucolapesto
bereiding
-
1
Maak de pesto. Pel de knoflook. Spoel de rucola en doe ze met de knoflook, de pijnboompitten en de geraspte parmezaan in een blender. Voeg de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel een scheutje water toe als je die te vast vindt en breng de pesto op smaak met peper, zout en citroensap.
-
2
Kook de linguine 3 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af. Pel en snipper de rode ui. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de ui en de groente-spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Reken op zo’n 3 à 4 minuten. Voeg de laatste minuut de linguine toe.
-
3
Verhit de grillplaat voor en kruid het kalfslapje met peper en zout. Gril het rondom krokant op de grill.
-
4
Serveer de groentespaghetti met het gegrilde kalfslapje en werk het gerecht af met een lepeltje rucolapesto, de zwarte olijven en de extra pijnboompitten.