Recept

Vleesbroodje met geroosterde bloemkool en amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sana gerecht van Libelle Lekker Chef Natalie, à la Sandra Bekkari.

Natalie tipt!

“Kipgehakt is neutraal van smaak. Je moet het dus extra op smaak brengen met lekkerespecerijen. Denk aan ras el hanout of komijn voor een Midden-Oosterse toets en aan gedroogde rozemarijn of oregano voor een Italiaanse smaak.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak het gehaktbroodje. Snipper de dragon en hak de olijven en de kappertjes fijn. Meng het kippengehakt met de dragon, de olijven, de kappertjes, het ei, het amandel- en havermeel, kruid het met peper en zout en kneed het tot een compact gehaktbroodje. Verhit olijfolie in een pan en korst het gehaktbrood rondom aan. Bak het daarna nog 20 à 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de bloemkoolsalade. Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel de rode uien en snij ze in ringen. Pel en pers de knoflook. Hussel de uiringen samen met de bloemkool en de knoflook door elkaar en meng er de specerijen, wat olijfolie, peper en zout onder. Stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten mee met het gehaktbrood in de oven.

  3. 3

    Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Lepel er de honing bij en laat de noten karamelliseren. Laat de noten afkoelen. Hak ze grof.

  4. 4

    Snipper de peterselie fijn en meng ze onder de geroosterde bloemkool. Werk de salade af met de krokante amandelen. Snij het kipgehaktbroodje in plakjes en serveer die met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vleesbroodje met geroosterde bloemkool en amandel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!