Natalies weekmenu vol voorjaarsrecepten
Proef de lente!
Jij wilt net als Natalie vast ten volle van die mooie lentedagen genieten, maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet lekker gekookt kan worden. Smul mee van Natalies snelle voorjaarsrecepten!
Natalie: “Woensdag hebben de kinderen voetbaltraining, ga ik joggen en springt Maarten op z'n fiets voor zijn wekelijkse 'wind-op-kop-tochtje'. Omdat er in shifts wordt gegeten, kies ik voor iets makkelijks en supersnels: croques! Maarten en Fenne eten ze klassiek, Sem wil een spiegelei erbovenop en ik kies vaak voor de combi mozzarella-pesto-gerookte zalm. Benieuwd of de variant met tonijn van deze week ook in de smaak valt.”
3x BBQ-feest
- "Lekker op de BBQ: gegrilde groenten. Denk aan makkelijke, vaste groenten zoals wortelen, asperges en jonge zomerprei. Kortom, alles wat je tussen een grillrooster kunt klemmen."
- "Gepofte aardappelen met een beetje kruidenboter smaken altijd. Hou er wel rekening mee dat die een uurtje moeten garen. Leg de goed ingepakte aardappelen in de kolen of aan de kant bij een gasbarbecue."
- "Probeer ook eens een kaasje te grillen op de barbecue. Halloumi kun je uitstekend verpakken in aluminiumfolie."
Maandag: ricotta-omelet met groene asperges, gepofte kerstomaatjes en avocado
Natalie: “Maak het jezelf lekker makkelijk en bak de omelet in een ovenvaste koekenpan mee met de kerstomaatjes in de oven. Ook lekker als originele lunch!”
Woensdag: tuna melt-croque met boontjes
In de VS en de UK komen er nog extra gezouten ribbelchips bij deze tuna melt.
Donderdag: Griekse balletjes met citroenorzotto, courgette en feta
Vrijdag: stoofpotje met scampi’s, kruiden en gnocchikorst
Natalie tipt: “Ben je vergeten om de scampi’s te ontdooien? Week ze 5 minuten in koud water, spoel ze af en dep ze goed droog. Doe dit zeker niet met warm water, anders zullen de scampi’s taai zijn nog voor je ze bakt.”
Zaterdag: lauwwarme salade van krokante krieltjes, gegrilde witte asperges en pancetta
Natalie: “Nog een restje gremolata over? Lekker bij een stukje kip dat je gaart in de oven of om kip- of lamsfilet mee te vullen”
Zondag: gepofte aardappel met merguez, kruidenboter en geroosterde jonge wortelen
Natalie tipt: “Gepofte aardappelen kun je makkelijk op de BBQ maken. Om tijd te winnen kun je ze eerst even koken in gezouten water, goed droog deppen, verpakken in aluminiumfolie en daarna tot een halfuur mee in de kooltjes of op de gas-BBQ leggen.”
Dessert: shortbread met chocolade
Natalie: “Ook lekker: gekonfijte gemberbolletjes of de geraspte schil van 1 biosinaasappel in dit makkelijke koekjesdeeg. Let wel: kneed het deeg niet te lang door, het mag nog kruimelig aanvoelen”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!