Recept

Ricotta-omelet met groene asperges, gepofte kerstomaatjes en avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle lente-omelet van Libelle Lekker-chef Natalie Peeters.

Lekker met een sneetje ciabattabrood erbij.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de kerstomaten, doe ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Pof ze 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de dooiers los met de room en de ricotta, maar hou 2 eetlepels ricotta apart voor de afwerking. Kruid het mengsel met peper en zout. Klop in een andere kom de -eiwitten stijf met een snuifje zout en schep ze voorzichtig onder het dooiermengsel.

  3. 3

    Verhit boter in een pan en schep er een pollepel van het eierbeslag in. Leg er de miniasperges op. Laat de eieren (afgedekt) enkele minuten garen tot een mooie omelet.

  4. 4

    Herhaal met de rest van het eibeslag tot alle ingrediënten op zijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er citroensap over om verkleuren te voorkomen.

  5. 5

    Serveer 1 à 2 omeletten per persoon en werk ze af met de plakjes avocado, de gepofte kerstomaatjes, de apart gehouden ricotta, de sesamzaadjes en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricotta-omelet met groene asperges, gepofte kerstomaatjes en avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!