Recept

Tuna melt-croque met prinsessenboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle lentecroque van Libelle Lekker-chef Natalie Peeters.

Lekker met een sausje, bijvoorbeeld cocktailsaus met een beetje extra ketchup erdoor.

Natalie tipt: “Staat hier steeds in de koelkast: een bokaal zoetzure schijfjes augurk. Lekker op een smos martino, een must voor een homemade Bicky Burger en lekker fijngesnipperd in een tonijnsalade.”

bereiding
  1. 1

    Maak de salade. Maak de boontjes schoon en ¬blancheer ze 8 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snij de boontjes fijn. Pel en snipper de uien. Snipper de peterselie. Meng de uien en de peterselie onder de boontjes. Klop de mosterd los met de appelazijn, de honing en een scheutje ¬olijfolie en kruid de vinaigrette met peper en zout. Lepel ze onder de boontjes en zet de salade fris weg.

  2. 2

    Laat de tonijn goed uitlekken en maak de stukken los. Maak de lente-ui schoon en snij hem in ultrafijne ringen. Meng de lente-ui met de bieslook, de kappertjes, de mayonaise, de zure room en de graanmosterd onder de tonijn. Kruid het mengsel met peper en zout.

  3. 3

    Beleg 4 sneetjes brood met tonijnsalade, 2 schijfjes augurk en geraspte cheddar. Leg er een sneetje brood op, bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en gril of bak de tuna melt-croques goudbruin en krokant.

  4. 4

    Prik eventueel een appelkappertje op de croques en serveer ze met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tuna melt-croque met prinsessenboontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!