Recept

Gepofte aardappel met merguez, kruidenboter en geroosterde jonge wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Steek de BBQ aan met Libelle Lekker-chef Natalie Peeters: “Gepofte aardappelen met een beetje kruidenboter smaken altijd. Hou er wel rekening mee dat die een uurtje moeten garen. Leg de goed ingepakte aardappelen in de kolen of aan de kant bij een gasbarbecue. Om tijd te winnen kun je ze eerst even koken in gezouten water, goed droog deppen, verpakken in aluminiumfolie en daarna tot een halfuur mee in de kooltjes of op de gas-BBQ leggen.“

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in met een vork, bestrijk ze met olie en leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Bak ze in ongeveer 1 uur krokant en gaar in de oven.

  2. 2

    Boen de wortelen schoon en laat er nog een stukje loof aan. Blancheer de wortelen in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Halveer de wortelen. Werk ze af met de kervel.

  3. 3

    Bak de merguez rondom krokant op de barbecue of in de grillpan. Snij de gepofte aardappelen kruiselings in en duw ze wat open. Vul ze met plakjes kruidenboter en laat die lekker smelten. Leg er de merguez¬worstjes in en geef er de wortelen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met merguez, kruidenboter en geroosterde jonge wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!