Groene curry met zalm en rijstnoedels
bereiding
-
1
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Maak de paksoi schoon en snipper ze fijn.
-
3
Verhit arachideolie in een pan met diepe bodem en voeg de gember, de knoflook, de sjalot en de currypasta toe. Roer goed los. Voeg dan de paprikareepjes en de paksoi toe en roerbak de groenten gaar. Blus de groenten met de kokosmelk, spoel het blik uit en leng de curry aan met 400 milliliter water. Doe er het blokje visbouillon bij Laat de curry 5 minuten op een zacht vuur pruttelen.
-
4
Leg de zalmfilets in de curry en laat ze afgedekt 8 à 10 minuten garen. Breng de curry op smaak met de sojasaus en de vissaus.
-
5
Snij de limoen in plakjes. Snipper de koriander. Werk de curry af met de rijstnoedels, de gesnipperde koriander en de plakjes limoen.