Recept

Stoofpotje met scampi’s, kruiden en gnocchikorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker snel lentestoofpotje van Libelle Lekker-chef Natalie Peeters.

Natalie tipt: “Ben je vergeten om de scampi’s te ontdooien? Week ze 5 minuten in koud water, spoel ze af en dep ze goed droog. Doe dit zeker niet met warm water, anders zullen de scampi’s taai zijn nog voor je ze bakt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Pel en pers de knoflook. Spoel en droog de spinazie en de kervel. Snipper de bladpeterselie.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een oven-bestendige pan en stoof er de paprika’s met de knoflook in aan. Blus met de vermout. Voeg de spinazie en de room toe en meng er ook de peterselie en de kervel onder. Voeg het blokje visbouillon toe, kruid het stoofpotje met peper en zout en laat het afgedekt heel kort inkoken tot de spinazie al een beetje geslonken is.

  3. 3

    Meng de ontdooide scampi’s onder het stoofpotje en leg er de gnocchi bovenop. Zet de pan nog 10 à 15 minuten in de oven tot de scampi’s gaar zijn en de gnocchi krokant. Snipper de extra spinazieblaadjes fijn. Werk het stoofpotje af met de extra kervel en de gesnipperde spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje met scampi’s, kruiden en gnocchikorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!