Griekse balletjes met citroen-orzotto, courgette en feta
bereiding
-
1
Maak de risotto. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een pan met diepe bodem en fruit er de sjalot in aan. Voeg de orzo toe en roer goed om. Voeg de geraspte citroenschil toe en blus de pan met het citroensap en de kippenbouillon en laat de orzo afgedekt 15 minuten garen op een zacht vuur.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pannetje en bak de courgetteblokjes krokant.
-
3
Maak de balletjes. Snipper de munt. Meng het gehakt met 3/4 van de feta, de munt, het paneermeel en de eidooier en kruid het met peper en zout. Rol hapklare balletjes van het gehakt. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom krokant. Laat ze op een zacht vuur verder garen.
-
4
Neem de orzotto van het vuur en meng er de geraspte parmezaan, de gebakken courgettes en de gezouten boter onder. Schep goed om en laat de orzotto afgedekt nog 2 minuten rusten.
-
5
Serveer de citroenorzotto met de balletjes en werk hem af met de apart gehouden feta, de extra parmezaan en de extra munt. Geef er eventueel nog een plakje citroen bij.