Lauwwarme salade van krokante krieltjes, gegrilde witte asperges en pancetta
bereiding
bereiding
-
1
Boen de minikrieltjes schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uit¬lekken. Halveer ze. Verhit een beetje boter en olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom krokant. Kruid ze met de gedroogde tijm en rozemarijn.
-
2
Maak de gremolata. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Pel en pers de knoflook. Snipper de peterselie en de munt heel fijn. Hak de kappertjes fijn. Meng alles met het citroensap en de citroenschil en leng de gremolata aan met 2 à 3 eetlepels extra vierge olijfolie. Kruid de gremolata met peper.
-
3
Schil de asperges en doe ze in ruim gezouten water. Zet de pot op het vuur en breng het water aan de kook. Neem zodra het water kookt de pot met asperges van het vuur en laat ze nog 6 minuten garen in het warme water. Neem de asperges met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
-
4
Bak de pancettablokjes krokant in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Verhit een grillpan en gril de asperges rondom. Snij ze in hapklare stukken. Spoel en droog de postelein.
-
6
Hussel de postelein, de asperges, de krieltjes en de pancetta door elkaar en serveer ze op een mooie schaal. Werk de salade af met de gremolata en nog een extra plakje citroen.