Meest recente artikelen

De hele week apero met Natalie

Klaar in 30 minuten

De hele week apero met Natalie Artikel

Redactrice Natalie gaat samen met haar gezin het liefst voor een lekker lange apero. Dit zalig weekmenu met zomerse fingerfood is daar perfect voor.

Natalie: "We zijn dól op de apero. Er gaat geen zomerse avond voorbij zonder dat we ons met ons gezin of vrienden op ons 'zonnebankje' nestelen. Die bank staat helemaal achteraan in de tuin en krijgt de hele avond een streepje zon. Het perfecte plekje om van iets lekkers te genieten."

Het weekmenu van Natalie: elke dag apero

Deze gerechten zijn heerlijk als hapjes, maar je kunt er ook makkelijk een volwaardige maaltijd van maken.

  • Reken bij de pitaflapjes simpelweg op twee broodjes per persoon.
  • Bij de pide 'Turkish Eggs' kun je nog een slaatje voorzien. Blijf in oosterse sferen met bijvoorbeeld een fattoush. Deze Libanese broodsalade bevat ook veel groenten zoals komkommer en tomaat.
  • Graag wat vlees bij de water­meloensalade? Lamsspiesjes smaken hier heerlijk bij.

Maandag: noedels met gehakt en groenten

Natalie: "Hou je het liever vegetarisch? Koop dan kant-en-klare dimsums. Je vindt ze in de versafdeling van de supermarkt of de oosterse supermarkt."

Dinsdag: pide ‘Turkish eggs’

Natalie: “Koop van die lekkere romige Turkse yoghurt, de rest kun je bij een ontbijtje serveren. De bolletjes zuurdesempizzadeeg vind je in de versafdeling van de supermarkt.”

Woensdag: pitaflapjes met fishsticks, koolsla en kruidendip

Natalie: ““Heb je geen pitabroodjes in huis? Met (groente)wraps smaakt dit gerecht minstens even lekker.”

Donderdag: gegrilde water­meloen met tomaat, burrata en pesto

Natalie: “Tomaten snij je het best met een getand (gekarteld) mesje. Gebruik je een mesje met een glad snijvlak, dan riskeer je het vruchtvlees van die mooie stevige tomaat te beschadigen.”

Vrijdag: zalm-halloumispiesjes met pasta pesto en gemarineerde tomaatjes

Natalie: “No waste… Gebruik je liever homemade pesto? Maak dan meteen een portie voor twee dagen en gebruik de pesto om zowel deze pasta als de gegrilde watermeloen op smaak te brengen.”

Zaterdag: worstenbroodjeskrans met paprikadip en Griekse salade

Natalie: “Hou je niet van al te veel geknutsel? Je kunt ook grote BBQ-worstjes of merguezworstjes kopen, ze in het kruimeldeeg rollen en dan in hapklare stukjes.”

Zondag: kip chipotle-burgers

Natalie: “Chipotlesaus is een rokerige saus op basis van jalapeñopepers. Toen we elf jaar geleden voor het eerst in de VS waren, had ik er nog nooit van gehoord. Daar kwam ik het plots overal tegen, op de menukaarten én in de supermarkt. Nu vind je deze saus ook vaak bij ons. Lekker in een vleesmarinade, bij de BBQ of onder wat mayonaise als sausje bij de burgers.”

Dessert: zoete nacho’s ‘banana split’

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen