Aardappel in de schil
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappel in de schil

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal bij de barbecue

bereiding
  1. 1

    Meng de zure room met de peterselie, bieslook en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper uit de molen en zeezout. Laat de zure room minstens 2 uur trekken in de koelkast.

  2. 2

    Boen de aardappelen grondig onder stromend water. Breng ze in een pan met koud water aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Laat de aardappelen schrikken onder koud stromend water. Prik ze in met een grote vork en verpak elke aardappel in een ven aluminiumfolie.

  3. 3

    Leg de aardappelen zo' n 20 minuten op de gloeiende houtskool. Keer ze zo nu en dan om.

  4. 4

    Open de folie en snij een kruis in de aardappel. Lepel daarin een dot zure room. Werk af met de rode peperbessen en de sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de zure room met de peterselie, bieslook en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper uit de molen en zeezout. Laat de zure room minstens 2 uur trekken in de koelkast.

  2. 2

    Boen de aardappelen grondig onder stromend water. Breng ze in een pan met koud water aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Laat de aardappelen schrikken onder koud stromend water. Prik ze in met een grote vork en verpak elke aardappel in een ven aluminiumfolie.

  3. 3

    Leg de aardappelen zo' n 20 minuten op de gloeiende houtskool. Keer ze zo nu en dan om.

  4. 4

    Open de folie en snij een kruis in de aardappel. Lepel daarin een dot zure room. Werk af met de rode peperbessen en de sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.