Hoe komt het toch dat eten op een stokje altijd beter smaakt? Nostalgie naar onze kindertijd of lekker rebels eten zonder mes en vork, van de 27 spiesjes hieronder worden wij helemaal happy!
Eten op stokjes is fun, origineel én je kunt er alle kanten mee op. Vooral op de BBQ! Maar bij minder mooi weer kunnen die brochettes ook in de grillpan.
Welk spiesje moet je kiezen?
Houten spiesjes: moet je vooraf weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Gebruik best twee stokjes per spiesje: zo gaan je blokjes vlees of vis of je scampi's niet ronddraaien wanneer je ze keert.
Metalen spiesjes: zijn duurzaam en herbruikbaar. Opgelet, metalen spiezen worden gloeiend heet! Doe dus handschoenen aan wanneer je ze wilt draaien.
Het geheim van een perfect spiesje?
Snij alle ingrediënten in blokjes van dezelfde grootte: zo voorkom je dat het ene stuk kurkdroog is en het andere nog rauw.
Lees ook dit:
En nu… proeven maar!
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Spiesjes van konijn en scampi’s
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spiesjes van gemengd fruit
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Beignets van spruitjes en scampi's
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Spiesjes met gehaktballetjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Garnaalspiesjes met gember
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spiesjes met ui en paprika
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spiesje met spruitjes en spek
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Varkensspiesjes met couscous en nectarinesalade
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Aardappelspiesjes met scampi's, spek en geitenkaas
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spiesje van pens en appel met couscous
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Sardinespiesjes met kruidenvulling
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spiesjes met zwaardvis en limoen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Groentespiesjes met halloumi en couscous
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Spiesje met spruitjes, kip en dadels
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Spiesje met merguezworst en zalm
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Zalmspiesjes met venkelsalade
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Spiesje van tonijn, gerookt spek en champignons met stroop van zilveruitjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spiesjes met nieuwe aardappelen
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Scampi-spiesjes met meloensoepje
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Brochettes met lamsgehaktballetjes en koolrabirijst
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Marokkaanse visbrochettes met kerrie-wortelpuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Prei-zalmbrochettes met hazelnootdressing
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pittige gelakte rodebietsatés met hummus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Witloof-spekbrochettes met rozemarijnolie