Meest recente artikelen

Lekker eten met Pasen: de beste recepten

Van hapje tot dessert

Lekker eten met Pasen: de beste recepten Artikel

Meer nog dan kerst is het paasfeest een echt eetfestijn voor groot en klein. Van starter tot een heerlijk chocoladedessert: wat je ook wil eten met Pasen, recepten vind je hier.

Lekker eten met Pasen hangt samen met de vastenperiode die er vroeger aan vooraf ging. Na 40 dagen soberheid, mochten alle remmen weer los. Daarnaast zijn er populaire recepten die een praktisch gevolg zijn. Zoals een overschot aan eieren omdat die niet gegeten mochten worden tijdens het vasten. De ingrediënten van het klassieke feestmenu worden dan weer geassocieerd met de lente, denk aan lammetjes, scheuten, asperges… En natuurlijk, of toch in onze contreien: alles met chocolade.

Lekker eten met Pasen? Kies uit deze recepten

Paasbrunch

Het paasontbijt of paasbrunch is een traditie om in ere te houden. Wie start de dag nu niet graag met een vers sapje, paasgebak, hartige brunchgerechten en chocolade, recht van de paashaas? Hier vind je de beste recepten voor een paasbrunch.

Hapjes

Terwijl de kinderen eitjes zoeken, kunnen de volwassenen aan het aperitief. Bij een drankje hoort natuurlijk een lekker hapje. Hou het licht, er komt immers nog meer…

Lentesoepje of voorgerecht

Geen feestmaal zonder soepje. Kies voor een echte lentesoep die je makkelijk vooraf kunt klaarmaken. Ook een licht voorgerecht past perfect op je paasmenu.

Hoofdgerecht

Traditionele recepten voor eten met Pasen zijn klassiekers als lamsvlees, gevogelte, sint-jakobsvruchten, de eerste asperges of een uitgebreid paasbuffet.

En dan is er… dessert!

Uiteraard staat alles in het teken van eieren en chocolade met Pasen. Maar misschien ben je intussen wel toe aan iets anders. Deze paasdesserts maken iedereen blij.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen