Meest recente artikelen

Een kindvriendelijk paasmenu voor de allerkleinsten

Voor hét gezinsfeest van het jaar

Een kindvriendelijk paasmenu voor de allerkleinsten Artikel

Asperges, lamsvlees ... Heel wat paasklassiekers zijn minder populair bij de jongsten aan tafel. Maar dit kindvriendelijk paasmenu valt hoogstwaarschijnlijk wél in de smaak.

Sommige kinderen lusten alles, maar voor veel kinderen zijn minder gewone ingrediënten zoals asperges of lamsvlees, die ze meestal nog niet vaak hebben gegeten, wat moeilijker. En laat dat nu net zijn wat dikwijls op tafel komt met Pasen. Mits een beetje creativiteit maak je ook voor de allerkleinsten iets wat in de smaak valt. Hier zijn alvast onze tips voor een kindvriendelijk paasmenu.

  • Maak iets wat lijkt op een gerechtje dat ze kennen, maar dan in feestuitvoering. De minivogelnestjes hieronder zijn een goed voorbeeld. Een balletje gehakt met een kwarteleitje erin, een feestelijk dipsausje: succes verzekerd.
  • Iets kleins spreekt meestal meer aan. De miniwraps zijn een goed voorbeeld. Je kind wordt niet afgeschrikt door een vol bord met eten. Een roereitje valt bij de meeste kinderen in de smaak, ham is ook niet onbekend (en kan eventueel ook vervangen worden door een beetje gerookte zalm, of door gebakken spekjes).
  • Ga voor het hoofdgerecht niet voor té uitgesproken smaken. Kip en gebakken aardappeltjes: dat lusten de meeste kinderen graag. De dragon kun je vervangen door wat peterselie of bieslook, of gewoon weglaten. Houden niet alle kinderen aan tafel van boontjes, serveer ze dan apart in plaats van mee in de ovenschaal, en voorzie iets eenvoudigs ter vervanging: wat kropsla bijvoorbeeld, of zelfgemaakte appelmoes.
  • Laat je verbeelding werken! Een creatief dessertje gaat er zeker in, zoals de konijntjes hieronder, gemaakt van koekjes. Ook cupcakes vallen meestal in de smaak en kun je makkelijk een paastintje geven. Laat je kinderen meehelpen met het versieren.

Ons kindvriendelijk paasmenu

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen