Meest recente artikelen

Natalies weekmenu, geïnspireerd door Ottolenghi

Klaar in 30 minuten

Natalies weekmenu, geïnspireerd door Ottolenghi Artikel

De Midden-Oosterse keuken is helemaal hot! En hoewel de recepten soms ingewikkeld klinken, zijn deze gerechten vaak makkelijker te maken dan je denkt. Dit weekmenu à la Ottolenghi zit bomvol smaak en is toch snel klaar.

Natalie: "Van Yotam Ottolenghi leerde ik dat je vaak met kleine ingrepen een gerecht naar een hoger niveau kunt tillen. Sindsdien strooi ik standaard sumak over mijn rabarber en bak ik mijn kappertjes altijd in een klontje goede boter. Zo breng je extra veel smaak in doordeweekse gerechten." Natalie maakt een heerlijk weekmenu à la Ottolenghi.

Extra handig!

  • Met een restje gehaktbrood van zondag maak je een superlunch. Snij het in plakken, leg het op een dikke snede zuurdesembrood en bestrijk het met een laagje graantjesmosterd. Als je nog koolrabi over hebt van dinsdag, kun je die er ook op leggen.
  • Heb je nog eitjes in huis? Maak er dan een omelet van, rol die op en. snij die in plakjes. Neem de omeletrolletjes samen met een restje van de wok van maandag mee als lunch naar het werk. Snel, lekker en voedzaam.
  • Makkelijk tijd besparen? Gebruik de waterkoker om snel kokend water te voorzien om pasta of rijst te garen.

Natalies weekmenu, geïnspireerd door Ottolenghi

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Maandag

Natalie: "De peterselie kun je vervangen door koriander. De krokante uitjes geven net dat tikkeltje extra aan een klassieke wok."

Dinsdag

Natalie: “Wil je hier nog graag een stukje vlees bij serveren? Ga dan voor gegrilde witte of zwarte pensen. Lekker en budgetvriendelijk.”

Woensdag

Natalie: “Bestel de venkelworstjes op voorhand bij de slager. Je kunt ze ook vervangen door boerenworst, die meestal iets grover gemalen is dan chipolata, en dan zelf iets meer venkelzaadjes toevoegen. De kaas zal smelten tijdens het bakken van de pangrattato. Laat hem daarom even afkoelen voor je hem hakt.”

Donderdag

Natalie: “Opgeklopte ricotta is altijd een goed idee! Serveer ’m in de lente met gegrilde groene en witte asperges, tijdens de hete zomermaanden met kerstomaatjes en in de herfst met krokante paddenstoelen”.

Vrijdag

Natalie: “Wie het graag wat pittiger heeft, kan nog een rode chilipeper toevoegen aan de saus.”

Zaterdag

 

Zondag

Natalie: “De granaatappelmelasse geeft een zoet smaakje aan het lamsgehaktbrood, perfect voor mijn kinderen! Wist je dat je dat zelf kunt maken door granaatappelsap te laten inkoken?”

Dessert

Natalie: “De kwaliteit van tahin kan erg verschillen. Sommige soorten zijn wat wrang van smaak en kleverig, waardoor je ze niet goed kunt losroeren. Kies dus zeker voor een romige en zachte variant. Je vind tahin in de supermarkt, in een gespecialiseerde Midden- Oosterse winkel of online.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen