Meest recente artikelen

Zo maak je een meeneemlunch van restjes

Zo gepiept!

Zo maak je een meeneemlunch van restjes Artikel

Ken je dat; je staat 's ochtends voor de koelkast, moet nog een meeneemlunch maken maar ziet dat je koelkast enkel gevuld is met restjes? Geen probleem. Wij vertellen je hoe je er makkelijk een lekkere lunch mee maakt.

Geen zin om 's middags boterhammen te eten, maar ook geen tijd om te mealpreppen in het weekend? Dankzij deze tips maak je snel een overheerlijke meeneemlunch van al jouw restjes. Inspiratie voor gerechtjes nodig? Op onze website kun je één of meerdere ingrediënten invullen en daarna al je favoriete recepten bewaren. Lees hier hoe je het doet.

Frittata

Heb jij al eens gehoord van een frittata? Het is net een omelet maar dan dikker, waardoor je er meer vulling in kwijt kunt. Ideaal om er – naast een voorraad eieren – je restjes groenten, aardappelen, vlees of vis in te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar let er wel op dat je ingrediënten niet te veel vocht bevatten.

Quiche

Quiches zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens superhandig: je kunt er al je restjes in kwijt, 't is een interessantere meeneemlunch dan een boterham met kaas en het is snel gemaakt. Koop simpelweg een kant-en-klare bladerdeeg- of kruimeldeegbodem in de supermarkt, bak 'm blind, beleg met je restjes en vul 'm daarna op met een basisvulling van room, melk en eieren. Voeg – als je dat wilt – nog wat kaas toe, schuif 'm in de oven, even bakken et voilà! Wanneer je de volledige quiche niet meteen opkrijgt, kun je hem trouwens ook makkelijk invriezen voor later.

Wraps

Wraps worden minder snel wak dan brood, je kan ze makkelijk uit het vuistje eten én je vult ze met wat je maar wil: alleen maar voordelen, dus. Hier vind je alvast inspiratie.

Restjessoep

Soep is zo'n dankbare lunch; het is gezond, vullend en je kunt het perfect de avond van tevoren klaarmaken. Bovendien kun je er echt alles in kwijt. Groenten over? Stoof ze aan in wat olijfolie, voeg bouillon toe, laat enkele minuten pruttelen, mix en klaar! Restje kip? Maak er een lekkere kippensoep van. En ja, zelfs van restjes aardappelen, rijst, pasta en puree kun je heerlijke soep maken.

Salade

Natuurlijk kun je je restjes ook verwerken in een vullende salade. In het artikel hieronder leggen we jou in 9 stappen uit hoe jij ‘m perfect maakt. Ben je niet gek op sla? Maak dan een lekkere pasta– of rijstsalade of één van deze vullende salades zonder sla.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen