Recept

Paccheri met worst, geraspte broccoli en pangrattato van pittige oude kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Bestel de venkelworstjes op voorhand bij jouw slager. Je kunt ze ook vervangen door boerenworst, die meestal iets grover gemalen is dan chipolata, en dan zelf iets meer venkelzaadjes toevoegen.”

“De kaas zal smelten tijdens het bakken van de pangrattato. Laat hem daarom even afkoelen voor je ‘m grof hakt.”

bereiding
  1. 1

    Maak de pangrattato. Pel en pers de knoflook. Maal het brood en de kaas fijn en meng ze met de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak de pangrattato goudbruin en krokant. Laat hem uitlekken en even afkoelen op keukenpapier en hak hem grof.

  2. 2

    Maal de broccoli fijn in de blender. Het hoeft geen rijst te zijn, er mogen nog grove stukken in zitten. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Rasp de schil van de citroen en pers het sap.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de sjalot in. Maak een kleine inkeping in de worstjes en duw het gehakt mee in de pan. Voeg de venkelzaadjes en de geraspte broccoli toe en roerbak alles goudbruin en krokant. Blus met de witte wijn en verkruimel er het bouillonblokje boven. Laat even indikken.

  4. 4

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Meng de pasta samen met een pollepel van het kookvocht onder de saus. Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil.

  5. 5

    Stort de pasta in een schaal. Werk hem af met de krokante pangrattato en de extra venkelzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paccheri met worst, geraspte broccoli en pangrattato van pittige oude kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!