Meest recente artikelen

Gezonde lunch: de beste recepten en tips om jou te inspireren

Lekker, makkelijk en gezond

Gezonde lunch: de beste recepten en tips om jou te inspireren dossier

Een gezond middagmaal zorgt voor extra veel energie. Maar hoe moet je zo'n gezonde lunch maken? En welke lunchrecepten zijn makkelijk, snel en gezond? Ontdek het in dit dossier.

Natuurlijk is het makkelijk om tijdens de middag een afhaalbroodje of kantinemaaltijd te eten. Maar vaak zijn deze niet zo gezond, waardoor jij je na de middag moe voelt en je moeilijk kunt concentreren. Herkenbaar? Dan is het hoogtijd om in te grijpen en vanaf nu te kiezen voor een gezonde lunch. Een gezond middagmaal is helemaal niet moeilijk om te maken en is vaak lekkerder én vriendelijker voor je budget. Maar hoe stel je een gezonde lunch samen? En hoe kun je gezond eten op het werk, maak je een gezonde lunchbox en verwerk je extra veel groenten in je middageten? In dit dossier verzamelen we onze beste tips en recepten voor een evenwichtige lunch.

Gezond eten

Ben je op zoek naar een dieet om op een snelle manier af te vallen? Dan ben je bij Libelle Lekker aan het verkeerde adres. Gezond eten, dat is waar wij voor staan. En gezond eten, dat is voor ons alles (met mate) mogen eten zonder beperkingen of schuldgevoel, maar wel met aandacht voor gezonde ingrediënten en bereidingswijzen én zo nu en dan ook een lekker verwennerijtje. Want genieten van het leven is óók belangrijk om je goed te voelen. Libelle Lekker, dat zijn geen poedertjes, pakjes of sapjes maar écht eten, huisbereid en volgens de seizoenen, als gezonde brandstof voor je lichaam. Zelf koken, dus. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: op onze website vind je altijd wel een recept dat bij jou past. Ook al ben je misschien geen keukenprinses of heb je weinig tijd, bij Libelle Lekker vind je altijd inspiratie om gezond te eten en te koken voor jezelf en voor je gezin, je hele leven lang. Bovendien bieden we je ook heel wat tips over hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl goede gewoontes in de hand kunt werken. We volgen hiervoor zo veel mogelijk de richtlijnen uit de nieuwe voedingsdriehoek.

Een gezonde lunch samenstellen

Gezond lunchen op school of op het werk

De lekkerste gezonde boterhammen en broodjes

De beste recepten voor een lunch met veel groenten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen