Recept

Gehaktbrood met granaatappelmelasse en olijfoliepuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje van Natalie à la Ottolenghi.

Tip: “De granaatappelmelasse geeft een zoet smaakje aan het lamsgehaktbrood, perfect voor mijn kinderen! Wist je dat je dat zelf kunt maken door granaatappelsap te laten inkoken?”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het gehaktbrood. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Hak de pistachenoten grof. Meng het gehakt met de knoflook, de sjalot, de peterselie, de noten, 2 eetlepels granaat - appelmelasse, het ei, het paneermeel en de za’atar en kneed tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel nog extra paneermeel toe als het gehaktbrood nog te vochtig is. Vorm er een mooi gehaktbroodje van.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en korst het gehaktbrood aan. Leg het in een ovenschaal, leg er een paar vlokjes boter op en bak het 35 minuten in de oven. Meng 2 eetlepels granaatappelmelasse met de honing en bestrijk het gehaktbrood na 20 minuten met het glazuur.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met de citroenschil, de olijfolie, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. 4 Haal het gehaktbroodje uit de oven en laat het even afkoelen voor je het aansnijdt. Serveer het met de puree en werk het af met de extra pistachenootjes en granaat - appelmelasse.

  4. 4

    Haal het gehaktbroodje uit de oven en laat het even afkoelen voor je het aansnijdt. Serveer het met de puree en werk het af met de extra pistachenootjes en granaatappelmelasse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met granaatappelmelasse en olijfoliepuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!