Meest recente artikelen

Tips voor een gezonde meeneemlunch

Van voedingsdeskundige Lynn De Merlier

Tips voor een gezonde meeneemlunch Artikel

Een gezonde lunch meenemen die niet droog of plat wordt, kan een een uitdaging zijn. Voedingsdeskundige Lynn De Merlier deelt haar ultieme tips voor een gezonde meeneemlunch.

Een gezonde meeneemlunch: de beste tips

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Restjes

Lynn De Merlier: "Het is een kunst om de 's avonds een iets grotere portie te maken om de dag nadien mee te nemen als lunch."

Salade

"Salades zijn heel veelzijdig. Leef je volledig uit en experimenteer met combinaties: fruit, rauwe groenten, gekookte groenten. Eventueel kun je de salade ook iets volwaardiger maken door wat quinoa of  couscous toe te voegen."

Soep

"Soep is even veelzijdig als een salade. Het handige aan soep is dat je op voorhand grote hoeveelheden kunt maken die je kunt invriezen. Je kunt het hele jaar door soep drinken: een heerlijke pompoensoep in de winter of een gazpacho in de zomer. Op libelle-lekker.be vind je een heerlijk komkommersoepje, afgewerkt met een beetje feta."

Tortilla of wrap

"Voor wie graag iets uit het vuistje eet, is een tortilla of wrap ideaal. Die kun je vullen met rauwe groenten en eventueel vis, kip of ham. Als je die heel strak oprolt, kun je die uit het vuistje eten."

Meeneemtips

"Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de juiste dozen voor je gezonde meeneemlunch in huis te hebben. Zeker als je een salade wilt meenemen, is het handig om een luchtdichte doos aan te schaffen met aparte vakjes voor de dressing. Voor soep is een thermos handig."

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: 'Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven'.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen