Recept

Chocoladebrownies met tahin en zeezout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tip! “Kies voor dit recept de smeuïgste tahin die je kunt vinden. De kwaliteit van tahin kan enorm verschillend zijn. Sommige soorten zijn wat wrang van smaak en kleverig, waardoor je ze niet goed kunt losroeren. Kies dus zeker voor een romige en zachte variant. Ga desnoods online op zoek (bijvoorbeeld op pit-pit.com) of in een gespecialiseerde Midden-Oosterse supermarkt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Doe de eieren samen met de extra dooier en de suiker in de keukenrobot. Klop het beslag tot een gladde ruban. Voeg de gesmolten chocolade, 2 eetlepels tahin en de espresso toe en spatel er de bloem, het zeezout en het bakpoeder onder.

  2. 2

    Stort het browniebeslag in een vierkant bakblik van 25 x 25 cm en lepel er nog 2 eetlepels tahin op. Maak met behulp van een mes of vork mooie krullen en bestrooi met extra zout. Bak de brownie 30 tot 35 minuten in de oven. Laat hem een beetje afkoelen op een rooster en ontvorm. Snij in vierkantjes en serveer eventueel met extra grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladebrownies met tahin en zeezout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!