Recept

Gamba’s in citroengras-kokossaus met een komkommerslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Wie het graag wat pikanter heeft, kan nog een rode chilipeper toevoegen aan de saus.”

bereiding
  1. 1

    Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de rijstkorrels in aan. Blus met 600 milliliter water en voeg het bouillonblokje toe. Laat op een zacht vuur onafgedekt garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de rijstazijn los met de suiker en het zout en voeg het toe aan de rijst. Dek de rijst af, haal hem van het vuur en laat hem rusten.

  2. 2

    Maak het slaatje. Spoel de komkommer en snij hem met een spiralizer in lange linten. Meng ze met de rijstazijn, de suiker en het zout en laat ze trekken.

  3. 3

    Dep de gamba’s goed droog en bak ze 2 minuten aan beide kanten in olijfolie.

  4. 4

    Verhit opnieuw olijfolie in een pan en fruit de knoflook samen met de gember, het preiwit en het citroengras. Blus met de witte wijn en de kokosroom. Laat de saus even koken. Leg de gamba’s erin en laat ze even opnieuw opwarmen.

  5. 5

    Serveer de gamba’s met de kokossaus, het frisse komkommerslaatje en de kleverige rijst. Werk het gerecht af met de kokosvlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gamba’s in citroengras-kokossaus met een komkommerslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!