Recept

Opgeklopte ricotta met geroosterde spruitjes en gepekelde wortellinten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgetvriendelijk.

Reken minstens 2 uur extra voor het pekelen. Of maak de wortelen een dag op voorhand en doe ze in een gesteriliseerd potje.

Natalie tipt! “Opgeklopte ricotta is altijd een goed idee! Serveer ‘m in de lente met gegrilde groene en witte asperges, tijdens de hete zomermaanden met kerstomaatjes en in de herfst met krokante paddenstoelen.”

bereiding
  1. 1

    Pekel de wortelen. Schraap de wortelen en snij ze met een mandoline in fijne lange linten. Meng de appelazijn met de suiker en een scheutje water en schep de fijne wortellinten erdoor. Laat minstens 2 uur staan of maak ze een dag op voorhand en doe ze in een gesteriliseerd potje.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de rozenharissa met de honing en een scheutje olijfolie. Lepel de olie over de spruitjes en gaar de spruitjes 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij het stokbrood in dunne plakjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze de laatste 10 minuten mee in de oven.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Klop de ricotta los met het korianderzaad, 2 eetlepels olijfolie, de geraspte citroenschil en het -sap. Kruid de ricotta met peper en zout.

  5. 5

    Lepel de ricotta op de borden, stort de ovengeroosterde spruitjes erop en werk af met de gemarineerde wortellinten en de pijnboompitten. Serveer met het krokante stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Opgeklopte ricotta met geroosterde spruitjes en gepekelde wortellinten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!