Recept

Vlaamse wok met kip, prei, pastinaak en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgetvriendelijk, snel klaar en diepvriesproof.

Natalie tipt! “Wie wil, kan de peterselie vervangen door koriander. De krokante uitjes zijn een heerlijke aanvulling bij een klassieke wok en geven net dat tikkeltje extra.”

bereiding
  1. 1

    Meng de sumak met de komijn, de za’atar, de honing en 2 eetlepels olijfolie. Snij de kip in blokjes en wentel ze door de marinade. Laat ze minstens 10 minuten marineren.

  2. 2

    Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.

  3. 3

    Maak de preiwitten schoon en snipper ze in ringen. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Spoel de appelen en snij ze in blokjes. Spoel de peterselie en snipper hem fijn.

  4. 4

    Verhit arachideolie in de wok en roerbak de spekjes en de kip rondom krokant. Schep het vlees uit de pan.

  5. 5

    Verhit opnieuw wat olie in de wok en roerbak de prei, de pastinaak en de appel gaar. Voeg de rijst, de spekjes en de kipblokjes toe en schep goed om. Schep er ten slotte de peterselie onder. Werk het gerecht af met de krokante uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vlaamse wok met kip, prei, pastinaak en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!