Wortelsoepje met kokosschuim
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelsoepje met kokosschuim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor een feestbuffet

bereiding
  1. 1

    Maak de worteltjes schoon. Snij ze in stukjes. Snipper de sjalotjes en de gember fijn. Stel de frituurpan in op 180° C.

  2. 2

    Verhit wat olie in een grote pan. Fruit de sjalot en gember eerst, voeg dan de worteltjes toe en strooi er het kerriepoeder over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Frituur de lenteui en wortelsliertjes 2 à 3 minuten op 180° C in de frituurpan.

  4. 4

    Mix met de staafmixer de kokosroom tot schuim. Giet de soep in kleine glaasjes en werk af met een laagje kokosschuim en de gefrituurde groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de worteltjes schoon. Snij ze in stukjes. Snipper de sjalotjes en de gember fijn. Stel de frituurpan in op 180° C.

  2. 2

    Verhit wat olie in een grote pan. Fruit de sjalot en gember eerst, voeg dan de worteltjes toe en strooi er het kerriepoeder over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Frituur de lenteui en wortelsliertjes 2 à 3 minuten op 180° C in de frituurpan.

  4. 4

    Mix met de staafmixer de kokosroom tot schuim. Giet de soep in kleine glaasjes en werk af met een laagje kokosschuim en de gefrituurde groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.