Oosters wortelsoepje met kipspiesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosters wortelsoepje met kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpel soepje wordt met een leuke afwerking de blikvanger van je kerstdiner.

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in reepjes en stop ze in een diepvrieszakje. Meng de yoghurt met de look en wasabi, giet dit bij de kipreepjes en laat zeker 1 uur tot 1 nacht marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel en rasp de wortelen en pel de ui. Hak de ui, look en wortelen grof en stoof ze aan in een scheut olijfolie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten bakken. Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 minuten garen, voeg de kokosmelk en gember toe en mix de soep. Kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Haal de kipreepjes uit de yoghurt en paneer ze met een mengeling van 1 koffielepel kippenkruiden, de kokosrasp en sesamzaadjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zet 25 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.

  4. 4

    Prik de kip op spiesjes. Serveer de soep met de kipspiesjes op een stokje en garneer met zwart zout (optioneel) en grove kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in reepjes en stop ze in een diepvrieszakje. Meng de yoghurt met de look en wasabi, giet dit bij de kipreepjes en laat zeker 1 uur tot 1 nacht marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel en rasp de wortelen en pel de ui. Hak de ui, look en wortelen grof en stoof ze aan in een scheut olijfolie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten bakken. Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 minuten garen, voeg de kokosmelk en gember toe en mix de soep. Kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Haal de kipreepjes uit de yoghurt en paneer ze met een mengeling van 1 koffielepel kippenkruiden, de kokosrasp en sesamzaadjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zet 25 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.

  4. 4

    Prik de kip op spiesjes. Serveer de soep met de kipspiesjes op een stokje en garneer met zwart zout (optioneel) en grove kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.