Recept

Wortelsoep met tempura van scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hapje met scampi's.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de garam masala en de gember toe.

  2. 2

    Maak de prei en de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Stoof ze even meet met de ui. Schenk er na enkele minuten 2 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe. Laat zo’n 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.

  3. 3

    Verhit de friteuse tot 180°C. Meng het maïszetmeel met de bloem en giet er het spuitwater bij. Meng tot een glad papje en breng op smaak met de garam masala, peper en zout. Dip de scampi's erin en bak ze krokant in de friteuse.

  4. 4

    Haal de soep van het vuur. Verwijder de gember en mix tot een fijne soep. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Giet er eventueel de kokosmelk bij. Steek de scampi's op prikkertjes en serveer ze bij de soep. Werk af met enkele plukjes verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelsoep met tempura van scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!