Wortelsoep met pastinaak en zadencrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelsoep met pastinaak en zadencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze vegan wortelsoep met pastinaak en zadencrumble?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de pastinaken en snij ze in stukken. Pel de uien en snipper ze fijn.

  2. 2

    Stoof de ui met de wortel en de pastinaak in wat boter. Schenk er de kippenbouillon bij en kruid met koriander-, komijn-, kurkuma- en chilipoeder. Laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Mix tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de pitten, zaden en amandelschilfers in een pan zonder vetstoin enkele minuten goudbruin.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden, lepel er wat van de sojaroom in en werk af met de zadencrumble, korianderblaadjes en chilipoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de pastinaken en snij ze in stukken. Pel de uien en snipper ze fijn.

  2. 2

    Stoof de ui met de wortel en de pastinaak in wat boter. Schenk er de kippenbouillon bij en kruid met koriander-, komijn-, kurkuma- en chilipoeder. Laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Mix tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de pitten, zaden en amandelschilfers in een pan zonder vetstoin enkele minuten goudbruin.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden, lepel er wat van de sojaroom in en werk af met de zadencrumble, korianderblaadjes en chilipoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.