Pladijs: de lekkerste recepten met deze Vis van het Jaar
Eet jij 'm gebakken, gepocheerd of gestoofd?
Pladijs werd door de VLAM uitgeroepen tot Vis van het Jaar 2020, en met reden! Deze vis van bij ons – bij Nederlanders ook wel bekend als schol – kan zowel gebakken, gepocheerd als gestoofd worden. Als platvis is hij dan wel minder populair dan zeetong, maar hij verdient met z’n fijne visvlees en uitstekende smaak zeker een plekje op het menu. Mooi meegenomen: pladijs is ook heel wat goedkoper dan andere platvissen zoals zeetong. Goed voor je portemonnee, dus. Pladijs is verkrijgbaar van mei tot en met december. Tussen juni en oktober smaakt hij op z’n best.
Lees ook …
- 3 redenen waarom je beter Belgische vis van het seizoen eet
- Vis pocheren doe je zo
- Lekker koken met witte vis
- Verse vis: waar moet je op letten?
- Dit zijn de meest geslaagde combinaties voor vispannetjes