Recept

Ceviche van zeetong met groene appel en basilicumolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de zeetong in fijne schuine plakjes. Verdeel over 4 borden. Spoel de limoenen. Rasp de schil van 2 limoenen en pers het sap uit. Sprenkel het limoensap over de plakjes zeetong, kruid met peper en zout. Verdeel er de limoenrasp over en laat een half uur marineren in de koelkast

  2. 2

    Maak de basilicumolie. Spoel het basilicum. Blancheer de blaadjes kort. Mix fijn met 3 eetlepels olijfolie en leng aan met de rest van de olie. Zeef de olie, breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel met een mandoline in flinterdunne plakjes. Pers de derde limoen en sprenkel het sap over de appel. Spoel de shisoblaadjes.

  4. 4

    Leg de plakjes appel dakpansgewijs tussen de ceviche. Werk af met de basilicum olie, fleur de sel en enkele kleine blaadjes shiso.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ceviche van zeetong met groene appel en basilicumolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!